Závitky z platýza obložené zeleninou
45 min.
Ingredience
- 700gramůPlatýz - filety
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2kusyRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyOkurka salátová
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůKopr čerstvý
- 500mililitrůVoda pitná
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Platýza opláchneme a usušíme na utěrce, pak osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu.
- 2Ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme z nich slupku, rozpůlíme je a odstraníme z nich semínka. Dužninu nakrájíme na kostičky. Petrželku nasekáme nadrobno a promícháme s kostičkami rajčat. Kostičky rajčat naklademe na plátky ryby a spíchneme je párátkem. Necháme závitky v chladničce vychladit.
- 3Oloupeme okurky, rozpůlíme je a vydlabeme semínka. Nakrájíme okurky na tenké plátky. Šalotku oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 4Na pánvi necháme rozehřát máslo, vhodíme na něj nasekanou šalotku a počkáme, dokud nezesklovatí. Pak k ní přidáme okurky a podusíme asi 5 minut. Osolíme, opepříme a zalijeme vínem a polovinou smetany. Nadrobno nasekáme kopr a polovinu jeho množství přidáme k okurkám. Přikryjeme poklicí a 5 minut dusíme.
- 5Na podušenou zeleninu poklademe rybí závitky, přikryjeme hrnec poklicí a dusíme 10 minut. Pak vyjmeme závitky a přidáme do hrnce zbytek ušlehané smetany a zbytek kopru.
- 6Závitky naservírujeme, obložíme okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.