Závitky z platýze se šafránovou omáčkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
158 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety očistíme, položíme je stranou, na níž byla kůže, nahoru, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Na každý filet rozložíme 1 lžičku čerstvých, nadrobno nasekaných bylinek a zavineme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, případně olej napůl s máslem, přidáme šafrán a sezamová semínka, na pánev položíme závitky stranou s ukončením rolky směrem dolů, opečeme dozlatova postupně ze všech stran, k čemuž nám bude stačit 6-8 minut. Podlijeme rybím vývarem a smetanou, omáčku dle vlastního přání zredukujeme, vmícháme po kouscích máslo a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.