Závitky z platýze se šafránovou omáčkou
75 min.

Ingredience
- 20gramůSezam - semena
- 5gramůŠafrán
- 800gramůPlatýz - filety
- 40mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar rybí
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5gramůPepř bílý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
158 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filety očistíme, položíme je stranou, na níž byla kůže, nahoru, pokapeme citronovou šťávou a lehce osolíme. Na každý filet rozložíme 1 lžičku čerstvých, nadrobno nasekaných bylinek a zavineme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej, případně olej napůl s máslem, přidáme šafrán a sezamová semínka, na pánev položíme závitky stranou s ukončením rolky směrem dolů, opečeme dozlatova postupně ze všech stran, k čemuž nám bude stačit 6-8 minut. Podlijeme rybím vývarem a smetanou, omáčku dle vlastního přání zredukujeme, vmícháme po kouscích máslo a ochutíme citronovou šťávou a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.