Závitky z platýze v petrželové omáčce
30 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžícePetržel - nať
- 3kusyŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
159 mg
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.
- 4Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.