Závitky z telecího masa s pikantní náplní
60 min.
Ingredience
- 400gramůTelecí maso přední
- 1špetkaSůl
- 40gramůTuk
- 1hrstPetržel - nať
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVejce slepičí
- 2decilitryMléko polotučné
- 2kusyŽemle tuková
- 2hrstiKopr čerstvý
- 100gramůKlobása uzená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
32 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
260 mg
Cukr
345 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: Žemle namočené v mléce vymačkáme a umeleme spolu s klobásou. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žloutky, strouhanku, kopr, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř. Vše důkladně promícháme i se žemlí a salámem, podle chuti osolíme a přidáme sníh z bílků.
- 2Plátky telecího masa naklepeme, osolíme a na každý urovnáme část náplně. Svineme a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na tuku, podlijeme a za občasného podlévání vodou a přelévání vypečenou šťávou pečeme v troubě zvolna do měkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.