Závitky z těsta filo se sýrem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
285 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky těsta filo rozpůlíme, položíme na sebe a rozkrájíme na 3 stejné části - vzniknou menší obdélníky, které na vále rozložíme.
  • 2
    Do mísy rozdrobíme brynzu, smícháme ji se žloutky a nastrouhaným Čedarem. Přidáme omytý, drobně pokrájený kopr a petrželku. Směs dochutíme pepřem, solí podle chuti a rozdělíme ji lžičkou na připravené plátky těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem. Kratší strany těsta přehneme dovnitř (asi 2 cm) a těsto stočíme do závitku. Takto připravíme všechny závitky.
  • 3
    Poklademe je na plech vymazaný olejem. Závitky potřeme pepřovým máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
  • 4
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.