Závitky z těsta filo se sýrem
40 min.
Ingredience
- 500gramů Těsto filo
- Na potření
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceMáslo pepřové
- Sýrová náplň
- 150gramůSýr Brynza
- 100gramůSýr Čedar
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžícePetržel - nať
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
33 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
285 mg
Postup přípravy
- 1Plátky těsta filo rozpůlíme, položíme na sebe a rozkrájíme na 3 stejné části - vzniknou menší obdélníky, které na vále rozložíme.
- 2Do mísy rozdrobíme brynzu, smícháme ji se žloutky a nastrouhaným Čedarem. Přidáme omytý, drobně pokrájený kopr a petrželku. Směs dochutíme pepřem, solí podle chuti a rozdělíme ji lžičkou na připravené plátky těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem. Kratší strany těsta přehneme dovnitř (asi 2 cm) a těsto stočíme do závitku. Takto připravíme všechny závitky.
- 3Poklademe je na plech vymazaný olejem. Závitky potřeme pepřovým máslem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.