Závitky z tresky s citrónovou omáčkou

80 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
325 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, ocet, celé nové koření, celý pepř, bobkové listy, sůl, cukr a nálev ("rybí várku") pomalu vaříme asi 10 minut pod pokličkou.
  • 2
    Filety z tresky omyjeme a osušíme. Osolíme, posypeme citrónovým pepřem, na každý filet položíme hranolek slaniny, svineme do závitku a připevníme párátkem. Závitky z tresky klademe těsně vedle sebe do pekáčku, zalijeme rybí várkou, pomalu přivedeme pod poklicí k varu a poté závitky jen "táhneme" přibližně 20 minut. (Voda musí jen mírně probublávat.) Když jsou měkké, opatrně je vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy, zakryjeme, uchováme teplé. Vývar přecedíme.
  • 3
    V misce vyšleháme smetanu se žloutkem a citrónovou šťávu. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku, přimícháme vychladlý rybí vývar, šleháme do hladka a zároveň přivedeme pomalu k varu. Vaříme do potřebné hustoty přibližně 10 minut, poté přimícháme smetanu se žloutkem a za stálého míchání necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Teplé závitky položíme na talíře, ozdobíme je snítkami omytého čerstvého kopru, z části je přelejeme citrónovou omáčkou a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.