Závitky z vepřového masa se sardelovým máslem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 100gramůMoravské uzené maso
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaVegeta
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSardelová pasta
- 50gramůTuk
- 150gramůAnglická slanina
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
666 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
55 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
665 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme náplň: kostičky slaniny rozškvaříme, na nich zpěníme půlku cibule a uzené maso nakrájené na nudličky. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme petrželku, okořeníme pepřem, vegetou a podle chuti osolíme. Necháme prochladnout.
- 2Mezitím si naklepeme plátky vepřového masa, které potřeme sardelovým máslem. Na každý plátek masa dáme 1 lžíci připravené směsi, svineme a převážeme nití.
- 3Druhou půlku cibule nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku, přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu poprášíme moukou a povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.