Závitky ze sleďů s křenovým máslem

60 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
691 mg
Cukr
735 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme změklé máslo, které s křenem dobře promícháme.
  • 2
    Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je. Podélně je rozřízneme, tak budeme mít 8 filetů, které znovu důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Poté je osušíme, osolíme, opepříme, potřeme z každé strany křenovým máslem a ihned každý filet stočíme do závitku.
  • 3
    Závitky poklademe do pekáčku vytřeného máslem.
  • 4
    V misce si rozkvedláme vidličkou smetanu s rajčatovým protlakem a mlékem. Ochucenou smetanou přelijeme závitky, posypeme petrželkou, strouhankou a dáme je péct do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.