Závitky ze sleďů s křenovým máslem
60 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 2lžícePetržel kudrnka
- 3lžíceStrouhanka
- 2kusySleď čerstvý
- Křenové máslo
- Na vytření pekáčku
- Ochucená smetana
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 3lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
691 mg
Cukr
735 mg
Postup přípravy
- 1Křen oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme změklé máslo, které s křenem dobře promícháme.
- 2Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je. Podélně je rozřízneme, tak budeme mít 8 filetů, které znovu důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Poté je osušíme, osolíme, opepříme, potřeme z každé strany křenovým máslem a ihned každý filet stočíme do závitku.
- 3Závitky poklademe do pekáčku vytřeného máslem.
- 4V misce si rozkvedláme vidličkou smetanu s rajčatovým protlakem a mlékem. Ochucenou smetanou přelijeme závitky, posypeme petrželkou, strouhankou a dáme je péct do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.