Zázvorová petržel
45 min.
Ingredience
- 1kilogramPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25gramůZázvor celý
- 300mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
11 g
Cukr
106 mg
Postup přípravy
- 1Na nudličky nakrájenou petržel povaříme 1-2 minuty ve velkém hrnci vroucí osolené vody.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájený zázvor a smažíme, mírně průběžně promícháváme 2-3 minuty. Přidáme petržel a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a směs vložíme na mělkou zapékací misku.
- 3Petržel zalijeme šlehačkou, předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme 10-15 minut doměkka. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.