Zázvorové chop suey s kachním masem
45 min.
Ingredience
- 170gramůKachní prsa
- 1kusVejce slepičí
- 170gramůFazolové výhonky
- 2kusyZázvor celý
- 2lžičkyOmáčka ústřicová
- 2kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1stroužekČesnek
- Marináda
- 1lžíceMed včelí
- 2lžičkyVíno rýžové čínské
- 2lžičkyOmáčka sojová světlá
- 2lžičkyOmáčka sojová - Tamari
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
870 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z masa odkrojíme tuk, odstraníme kůži, nakrájíme maso na nudličky a vložíme do mísy. Smícháme všechny suroviny na marinádu, vzniklou směsí maso přelijeme. Zakryjeme a odložíme do lednice do druhého dne.
- 2Následující den připravíme nejprve omeletu. V menší pánvičce rozpálíme lžíci oleje, vlijeme rozšlehané vejce a krouživým pohybem rozlijeme po pánvi. Omeletu vyjmeme, necháme vychladnout a pokrájíme na nudličky.
- 3Česnek rozmačkáme, z masa slijeme zbytek marinády. V pánvi rozpálíme 2 lžičky oleje, přidáme česnek a cca půl minuty osmahneme. Vyjmeme z pánve, vložíme do ní fazolové výhonky, oslolíme, opepříme, za stálého míchání smažíme také 1/2 minuty. Zeleninu osušíme a odložíme na vyhřátý talíř.
- 4V pánvi rozpálíme zbytek oleje, za stálého míchání na něm restujeme cca 3 minuty maso. Přidáme nadrobno pokrájený zázvor, ústřicovou omáčku, promícháme a restujeme 2 minuty. Nakonec vmícháme fazolové výhonky, omeletu, na tenké plátky krájenou jarní cibulku, necháme krátce prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.