Zbojnická hovězí pečeně
140 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 750gramůHovězí maso zadní
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůČesnek
- 120gramůTuk
- 700mililitrůVoda pitná
- 200gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
629 mg
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.
- 2Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.
- 4Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.