Zbojnická hovězí pečeně

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
22 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
629 mg
Cukr
898 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.
  • 2
    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.
  • 4
    Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.