Zbojnický hovězí skřivan
110 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 225gramůKlobása Dunajská
- 30gramůČesnek
- 1200mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
29 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
757 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.
- 2Do středu plátků rozložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu, kus oloupané klobásy a pečlivě maso zabalíme. Závitky upevníme nití nebo párátkem.
- 3Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmažíme na tuku dorůžova. Do základu přidáme závitky, opečeme je, zalijeme částí vývaru a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplým vývarem.
- 4Měkké závitky vyjmeme a zbavíme nití nebo párátek. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a promícháme. Za občasného míchání provaříme.
- 5Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník na závitky, podle chuti dosolíme a vše krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.