Zbojnický řízek z mletého masa
40 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso mleté
- 350gramůVepřové maso mleté
- 100gramůVeka
- 0,5decilitrHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 25gramůKřen
- 50gramůPaprika sterilovaná
- 3kusyFeferony
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej olivový
- 250gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
97 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
604 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme a namočíme v misce do vývaru. Sterilované papriky a feferonku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno.
- 2Oba druhy masa v míse smícháme s vekou, z které jsme vymačkali vývar, opepříme, osolíme, dochutíme kmínem a důkladně promícháme. Potom z masové směsi vytvoříme 4 plátky, na střed každého dáme nastrouhaný křen a zabalíme do tvaru válečku.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a na něm masové válečky usmažíme ze všech stran.
- 4V době smažení si připravíme omáčku. V míse metlou velmi důkladně smícháme majonézu, nakrájené papriky a feferonky, česnek se solí, sladkou papriku a trochu nálevu z kapií. Omáčku necháme chvíli v chladnu uležet.
- 5Osmažené masové válečky podáváme přelité studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.