Zbojnický řízek z mletého masa

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
97 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
604 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme a namočíme v misce do vývaru. Sterilované papriky a feferonku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se solí. Křen oškrábeme a nastrouháme najemno.
  • 2
    Oba druhy masa v míse smícháme s vekou, z které jsme vymačkali vývar, opepříme, osolíme, dochutíme kmínem a důkladně promícháme. Potom z masové směsi vytvoříme 4 plátky, na střed každého dáme nastrouhaný křen a zabalíme do tvaru válečku.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm masové válečky usmažíme ze všech stran.
  • 4
    V době smažení si připravíme omáčku. V míse metlou velmi důkladně smícháme majonézu, nakrájené papriky a feferonky, česnek se solí, sladkou papriku a trochu nálevu z kapií. Omáčku necháme chvíli v chladnu uležet.
  • 5
    Osmažené masové válečky podáváme přelité studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.