Žďárská zelňačka

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě.
  • 2
    Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky.
  • 3
    Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
  • 4
    Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku.
  • 5
    Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut.
  • 6
    Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut.
  • 7
    Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.