Žďárská zelňačka
100 min.
Ingredience
- 150gramůSkopové maso přední
- 350gramůZelí kysané
- 50gramůSádlo škvařené
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCibule
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 4špetkyZázvor mletý
- 5stroužkůČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
30 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso omyjeme a pozvolna uvaříme ve slané vodě.
- 2Jakmile je maso měkké, vývar přecedíme a maso necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na drobné kostičky.
- 3Překrájíme kyselé zelí, zalijeme částí masového vývaru a necháme dusit pod pokličkou asi 30 minut.
- 4Nakrájíme nadrobnou cibuli, necháme zpěnit na sádle a přisypáváme hladkou mouku. Usmažíme dorůžova jíšku.
- 5Tu pak zalijeme zbylým vývarem, rozšleháme a přivedeme do varu. Vaříme ještě asi 30 minut.
- 6Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, pepř, zázvor a vaříme dalších 10 minut.
- 7Při podávání přidáme do každé porce trochu smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.