Zdravá pohanková pomazánka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku v sítu promyjeme a pak ji dvakrát spaříme vařící vodou (2-3 litry). Spařenou pohanku dáme vařit do mírně osoleného (0,5 lžičky) mléka a pomalu ji uvaříme za občasného promíchání na kaši. Čerstvou majoránku omyjeme a lístky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.
  • 2
    Pohankovou vychladlou kaši a prolisovaný česnek rozmixujeme tyčovým mixerem. Máslo vyšleháme se solí (0,5 lžičky) a pak je přimícháme k pohankové kaši. Pomazánku dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, kmínem a promícháme s vyšlehaným máslem.
  • 3
    Nakonec přimícháme šalotku a dochutíme solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.