Zdravá pohanková pomazánka
35 min.
Ingredience
- 1šálekPohanka
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 6decilitrůMléko plnotučné
- 10,5lžicMajoránka
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
2 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Pohanku v sítu promyjeme a pak ji dvakrát spaříme vařící vodou (2-3 litry). Spařenou pohanku dáme vařit do mírně osoleného (0,5 lžičky) mléka a pomalu ji uvaříme za občasného promíchání na kaši. Čerstvou majoránku omyjeme a lístky pokrájíme nadrobno. Šalotku očistíme a drobně pokrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme.
- 2Pohankovou vychladlou kaši a prolisovaný česnek rozmixujeme tyčovým mixerem. Máslo vyšleháme se solí (0,5 lžičky) a pak je přimícháme k pohankové kaši. Pomazánku dochutíme čerstvou majoránkou, pepřem, kmínem a promícháme s vyšlehaným máslem.
- 3Nakonec přimícháme šalotku a dochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.