Zdravá velikonoční pomazánka
24 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1lžíceZakysaná smetana
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 2kusyCibulka jarní
- 1,5lžícePažitka
- 2kusyPampeliškové listy
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
833 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařená vejce na tvrdo (vaříme je 9 minut) oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Přidáme k nim termizovaný sýr, zakysanou smetanu, sůl, pepř a utřeme je do pěny. Bílky so pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou jarní cibuli, pažitku a 2 mladé listy z pampelišky omyjeme. Bílou část z cibulek překojíme na poloviny a poté cibulky nakrájíme na tenké proužky i s natí. Pažitku a pampeliškové listy pokrájíme nadrobno. Vše zamícháme do žloutkové pěny a nakonec dochutíme solí a bílým pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.