Zdravá velikonoční pomazánka

24 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
833 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařená vejce na tvrdo (vaříme je 9 minut) oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Přidáme k nim termizovaný sýr, zakysanou smetanu, sůl, pepř a utřeme je do pěny. Bílky so pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou jarní cibuli, pažitku a 2 mladé listy z pampelišky omyjeme. Bílou část z cibulek překojíme na poloviny a poté cibulky nakrájíme na tenké proužky i s natí. Pažitku a pampeliškové listy pokrájíme nadrobno. Vše zamícháme do žloutkové pěny a nakonec dochutíme solí a bílým pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.