Ze tří druhů sýrů fondue
25 min.

Ingredience
- 2lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1stroužekČesnek
- 3decilitryVíno bílé
- 250gramůSýr Čedar
- 125gramůSýr Gruyére
- 125gramůMozzarella
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1kusChléb Pita
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
37 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Větší nádobu vymažeme rozetřeným česnekem. Do misky nalijeme víno, přikryjeme a v mikrovlnné troubě hřejeme na nejvyšší výkon 4 minuty, aby bylo víno horké. Přidáváme postupně nastrouhaný čedar a gruyére, zamícháme a přidáme nastrouhanou mozzarellu a mícháme, dokud se všechny sýry nerozpustí.
- 2Solamyl smícháme s trochou vody na pastu a vmícháme do sýrového krému. Osolíme, opepříme. Přikryjeme a v mikrovlnné troubě ohříváme 6 minut. Občas zamícháme, aby byla omáčka hladká.
- 3Chléb nakrájíme na kostky a při podávání udržujeme fondue teplé. Namáčíme v sýrové omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.