Žebírka Champvallon
115 min.
Ingredience
- 2000gramůJehněčí žebírka
- 40mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůCibule
- 1000gramůBrambory
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1591 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
135 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme a osmahneme na něm posolená a opepřená žebírka. Ta poté vyskládáme do zapékací nádoby. Máslo rozpustíme, přimícháme mouku a povaříme 5 minut za stálého míchání. Zalijeme vroucím vývarem. Cibuli a brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, které rozprostřeme na maso.
- 2Přidáme svazek bylin, zalijeme omáčkou a dáme péct na 75 minut při teplotě 190 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.