Žebírka v červeném víně
440 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí žebra
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 750mililitrůVíno červené
- 6stroužkůČesnek
- 6lžičekTymián čerstvý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaProvensálské koření
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1220 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
92 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme ve velké, hlubé pánvi nebo hrnci. Žebra osolíme a opepříme a zprudka opečeme ze všech stran na oleji (4 minuty z každé strany).
- 2Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Česnek oloupeme ale stroužky necháme v celku.
- 3Poté k žebru přidáme všechny ostatní ingredience, kromě kukuřičného škrobu. Dusíme za občasného podlévání 7-8 hodin.
- 4Poté sebereme tuk z povrchu pánve a vyhodíme ho.
- 5Kukuřičný škrob smícháme se lžící vody a rozmícháme ho a poté to vmícháme do pánve (ze které jsme pro lepší manipulaci vyjmuli žebra). Povaříme 5 minut.
- 6Je-li třeba, dosolíme a dopepříme.
- 7Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 3. 2017
Žebírka v červeném víně
Výborné😉