Žebírka v pivní omáčce
110 min.
Ingredience
- 2kilogramyVepřová žebra
- 1,5litryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- Na marinádu
- 7lžicOlej olivový
- 8stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1149 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
87 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
287 mg
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek prolisujeme, žebírka naporcujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
- 2V oleji rozmícháme prolisovaný česnek s paprikou, solí a pepřem a potřeme jím žebírka. Vložíme do kastrolu a necháme alespoň jeden den marinovat. Poté žebírka orestujeme s cibulí, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Udušená žebírka přeložíme na mísu, do šťávy vmícháme nastrouhaný chleba a provaříme. Přidáme žebírka a necháme je chvíli prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.