Žebírko v pikantní smetanové omáčce

75 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
60 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žebírko v kuse necháme grilovat 20-25 minut při teplotě 200°C, přebytečný tuk slijeme.
  • 2
    Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu, med a směsí přelijeme žebírko. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme v troubě ještě 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.
  • 3
    Hotové žebírko nakrájíme na kousky a přendáme na talíř.
  • 4
    Do výpeku v pekáči vlijeme smetanu a dáme na mírný oheň. Přivedeme k varu a hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři.
  • 5
    Ozdobíme plátky citronu a řeřichou. Podáváme s rýží a avokádovým nebo rajčatovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.