Žebírko v pikantní smetanové omáčce
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 1lžičkaKakao - prášek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 280mililitrůVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusCitrony
- 1lžíceŘeřicha
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaOregano sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
60 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žebírko v kuse necháme grilovat 20-25 minut při teplotě 200°C, přebytečný tuk slijeme.
- 2Smícháme kakao, mouku, kmín, papriku, oregano, sůl, pepř, vodu, med a směsí přelijeme žebírko. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme v troubě ještě 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.
- 3Hotové žebírko nakrájíme na kousky a přendáme na talíř.
- 4Do výpeku v pekáči vlijeme smetanu a dáme na mírný oheň. Přivedeme k varu a hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři.
- 5Ozdobíme plátky citronu a řeřichou. Podáváme s rýží a avokádovým nebo rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.