Zelená omáčka s tuňákem
40 min.
Ingredience
- 100gramůPetržel kudrnka
- 1kusPaprika zelená
- 50gramůKapary
- 3gramyTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCitrony
- 150mililitrůVíno bílé
- 500gramůTuňák obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůOlivy zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme troubu na 190 stupňů. Ve varné míse smícháme nadrobno nasekanou zelenou petržel, opláchnutou, semen zbavenou a na kostičky nakrájenou zelenou papriku, na jemno rozsekané zelené olivy, opláchnuté a okapané kapary, čerstvý tymián, lžíci oleje, šťávu z jednoho citronu a suché víno. Vše dáme na deset minut do trouby podusit.
- 2Poté vyndáme mísu, ztlumíme troubu na 180 stupňů, do směsi přidáme na 4 stejné díly rozřezaný steak z tuňáka, zalijeme vydušenou šťávou, přidáme olej, osolíme, opepříme. Misku opět vložíme do trouby přibližně na 10 - 15 minut, aby byla ryba propečená. Ihned můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.