Zelená paprika nakládaná s červeným zelím
35 min.
Ingredience
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 1kilogramPaprika zelená
- 20gramůSůl
- 40gramůCukr krystal
- 10gramůKmín celý
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- Nálev
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
- 40gramůCukr krystal
- 2kusyBobkový list
- 0,25lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Zelené papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme semínka. Ze zelí odloupneme svrchní listy, omyjeme, rozkrojíme a nasekáme na tenké nudličky. Promícháme se solí, cukrem a kmínem a necháme odležet.
- 2Mezitím povaříme vodu s octem, solí, cukrem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a necháme vychladnout.
- 3Poté zelí vymačkáme a naplníme jím papriky. Rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem. Na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.