Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cibulku, kopr a křen očistíme, opláchneme a průběžně těmito surovinami prokládáme rajčata.
  • 2
    Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, přidáme kuličky pepře, bobkový list a hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata, sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.
  • 3
    Poté nálev slijeme, znovu převaříme a vroucí opět nalijeme na rajčata. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.