Zelená rajčata sterilovaná v octovém nálevu
35 min.
Ingredience
- 3kilogramyRajčata zelená
- 250gramůCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 1litrOcet kvasný lihový
- 150gramůCukr krystal
- 50gramůSůl
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1kusKřen
- 1hrstKopr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Menší zelená rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Cibulku, kopr a křen očistíme, opláchneme a průběžně těmito surovinami prokládáme rajčata.
- 2Ve vodě rozmícháme ocet, cukr, sůl, přidáme kuličky pepře, bobkový list a hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme rajčata, sklenice zakryjeme a do druhého dne necháme stát.
- 3Poté nálev slijeme, znovu převaříme a vroucí opět nalijeme na rajčata. Sklenice převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.