Zelené fazolky s ovčím sýrem
80 min.

Ingredience
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCiabatta
- 2lžíceOcet jablečný
- 1lžičkaHořčice
- 20kusůOlivy černé
- 200gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1kusCibule červená
- 1špetkaSůl
- 20kusůRajčata Cherry
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
95 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
26 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme a položíme na plech řeznou plochou dolů, pečeme asi 60 minut.
- 2Ve vroucí osolené vodě asi 3 minuty blanšírujeme zelené fazolky, poté je slijeme a necháme okapat.
- 3V misce smícháme olej, jablečný ocet, cukr, hořčici a uděláme zálivku. Ciabattu nakrájíme na kostičky a na troše olivového oleje ji opečeme.
- 4Opečená rajčátka promícháme se zálivkou, přidáme olivy, na kostičky nakrájený ovčí sýr, proužky červené cibule, ciabattu a fazolky. Vše promícháme společně s připravenou zálivkou, poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.