Zelené fazolky se sardelkami a kapary

13 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazolky omyjeme, očistíme, vložíme do osolené vroucí vody, kde je 3 minuty blanšírujeme. Poté fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, osolíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
  • 2
    Sardelky a kapary nakrájíme najemno, vložíme do salátové mísy, promícháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.
  • 3
    Bazalku opláchneme, lístky natrháme. Do mísy se zálivkou ze sardelek a kaparů vložíme fazolky, olivy a otrhané lístky bazalky. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.