Zelené fazolky se sardelkami a kapary
13 min.
Ingredience
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 10kusůSardelové řezy
- 40gramůKapary
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůOlivy černé
- 1kusBazalka
- 80gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
26 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazolky omyjeme, očistíme, vložíme do osolené vroucí vody, kde je 3 minuty blanšírujeme. Poté fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou, osolíme, opepříme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
- 2Sardelky a kapary nakrájíme najemno, vložíme do salátové mísy, promícháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje.
- 3Bazalku opláchneme, lístky natrháme. Do mísy se zálivkou ze sardelek a kaparů vložíme fazolky, olivy a otrhané lístky bazalky. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.