Zelené fazolky se šunkou
33 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 700mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 120gramůŠunka dušená
- 4kusyRajčata
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očištěné fazolky vložíme do kastrolu s vroucí vodou a na mírném plamenu vaříme asi 10 minut, poté fazolky slijeme, prolijeme studenou vodu a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, sloupneme, vykrojíme semena a nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrole na másle lehce osmažíme cibuli s česnekem, přimícháme šunku, rajčata, sůl, pepř a tymián a zhruba 5 minut dusíme. Poté vmícháme fazolky a dusíme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.