Zelené listy s nivou a pomeranči
35 min.
Ingredience
- 100gramůOřechy vlašské
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyPomeranče
- 50mililitrůBalsamico ocet
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Na plech vysypeme vlašské ořechy, posypeme cukrem, pokapeme 2 lžícemi vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, dokud není cukr zkaramelizovaný.
- 2Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy.
- 3Ocet, nastrouhanou pomerančovou kůru a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
- 4Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na velké kousky, přimícháme k pomerančům, přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a nakonec posypeme vlašskými ořechy a na kostičky nakrájenou nivou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.