Zelené listy s nivou a pomeranči

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia. Na plech vysypeme vlašské ořechy, posypeme cukrem, pokapeme 2 lžícemi vody a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, dokud není cukr zkaramelizovaný.
  • 2
    Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kostičky a vložíme do salátové mísy.
  • 3
    Ocet, nastrouhanou pomerančovou kůru a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a odložíme stranou.
  • 4
    Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme na velké kousky, přimícháme k pomerančům, přelijeme připravenou zálivkou, promícháme a nakonec posypeme vlašskými ořechy a na kostičky nakrájenou nivou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.