Zelené parmice
45 min.
Ingredience
- 1kusRajčata
- 1kusCibulka jarní
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusOkurka salátová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaOregano sušené
- 150gramůChléb toastový
- 1hrstBazalka
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůParmice
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
36 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Toastový chleba zbavíme kůrky a rozmixujeme s nadrobno nakrájenou petrželkou, bazalkou a oreganem. Vznikne nám bylinková strouhanka.
- 2Rybí filety obalíme postupně v mouce, rozšlehaném vejci a bylinkové strouhance.
- 3Rozpálíme větší množství oleje a ryby osmažíme z obou stran. Položíme na chvíli na papírovou utěrku a osolíme.
- 4Rajče, okurku a cibulku nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, olejem, citronovou šťávou a nasekanou bazalkou.
- 5Rybu rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.