Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty
120 min.
Ingredience
- Na náplň
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 3lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 10lžicPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůChléb toastový
- Na omáčku
- 80gramůCeler řapíkatý
- 50gramůŠalotka
- 10gramůPetržel - nať
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 200gramůRajčata Cherry
- 50mililitrůSherry brandy
- 50gramůMrkev kořen
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- Na těsto
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
18 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.
- 2Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.
- 3Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.
- 4Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.
- 5Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.