Zelené rizoto
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 225gramůRýže dlouhozrnná
- 100gramůCuketa
- 150gramůHrášek
- 100gramůChřest bílý
- 2lžícePetržel - nať
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 15decilitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pokrájenou cibuli a olej dáme do pánve, přikryjeme a smažíme 2 minuty, přidáme rýži a mícháme, až se v oleji obalí. Přilijeme polovinu horkého vývaru a vaříme 2 minuty, dokud se tekutina nevstřebá. Přilijeme zbytek vývaru a povaříme další 2 minuty.
- 2Nasekáme cuketu, hrášek, chřest a přimícháme do rýže se zbylým vývarem. Pod pokličkou vaříme 8 minut. Přimícháme nasekanou petrželovou nať, osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme stát 5 minut, rýže musí být měkká.
- 3Před podáváním posypeme nakrájeným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.