Zelené tortelli plněné perličkou
80 min.
Ingredience
- Na náplň
- 500gramůPerlička
- 100gramůPórek
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20lžicVíno Marsala
- 5gramůTymián čerstvý
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMrkev kořen
- Na omáčku
- 2lžíceHrozinky
- 20mililitrůVíno Marsala
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůSýr Parmezán
- 3gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Na těsto
- 2lžíceŠpenát listový čerstvý
- 2kusyVejce slepičí
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, špenát (uvařený a rozmixovaný), sůl a trošku oleje. Zaděláme těsto a necháme 20 minut odpočinout. Maso nakrájíme na kousky.
- 2Celer, mrkev a pórek nakrájíme nadrobno a podusíme na másle. Přidáme maso, ochutíme tymiánem a pepřem, podlijeme vínem, vaříme 20 minut. Uvařené maso rozmixujeme se smetanou.
- 3Z těsta vyválíme plát a 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem těsta. Kulatým vykrajovátkem s obloučky uděláme tortelli a ohneme je kolem prstu, konce k sobě přimáčkneme.
- 4Máslo rozehřejeme spolu s hrozinkami, podlijeme vínem, přidáme špetku soli a pepře, rozředíme troškou vody z těstovin. Tortelli scedíme, dáme na pánev a krátce povaříme s nahrubo nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.