Zelenina á la créme

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
27 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na kolečka. Fenykl omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Omáčku si připravíme tak, že do bešamelové omáčky přimícháme 20 g strouhaného greyerzeru, když se roztaví, odložíme kastrůlek stranou. Žloutek rozšleháme v 1 lžíce smetany a přidáme do sýrové omáčky. Za stálého míchání povaříme 1 minutu, nakonec přimícháme 2 lžíce smetany.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Zeleninový vývar přivedeme k varu a 1 minutu v něm podusíme celer, přidáme pórek a fenykl a dusíme ještě dalších 5 minut. Přimícháme tymián a petrželku, osolíme, opepříme a dáme do zapékací mísy. Směs přelijeme připravenou sýrovo-smetanovou omáčkou, ve které jsme rozmíchali vejce a dáme zapéct do předehřáté trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 6. 5. 2017
Zelenina á la créme
Vynikající 😍