Zelenina dušená s vejci a smetanou
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej rostlinný
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a vsypeme do pánve potřené prolisovaným česnekem. Přidáme máslo a cibuli zpěníme.
- 2Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Zeleninu přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme, až se šťáva odpaří.
- 3Vejce rozšleháme se smetanou, vlijeme na zeleninu a bez míchání necháme ztuhnout.
- 4Pokrm upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.