Zelenina dušená s vepřovou kýtou
55 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůCuketa
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůVepřová kýta
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusMasox
- 300mililitrůVoda pitná
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůOlej slunečnicový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 60gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
359 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso z vepřové kýty nakrájíme na kostičky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata scedíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, cukety nakrájíme na kolečka, petrželku posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, osmahneme, podlijeme vodou, přihodíme kostku masoxu a dusíme téměř doměkka. Přidáme rajčata, papriky, cuketu a dusíme, dokud se tekutina téměř nevydusí. V jiné pánvi na másle usmažíme míchaná vejce.
- 3Zeleninu s masem upravíme na talíře, ozdobíme míchanými vejci, posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.