Zelenina gratinovaná
115 min.
Ingredience
- 225gramůKarotka
- 225gramůPastinák
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 500gramůBrambory
- 90gramůSýr tavený smetanový
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 3decilitryMléko nízkotučné
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůSýr Parmezán
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Podélně na tenké plátky pokrájíme pastináky a karotky. Povaříme je ve vroucí vodě 5 minut, necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a povaříme ho ve vroucí vodě 3 minuty. Necháme okapat, přidáme ke karotkám a pastinákům. Osolíme a opepříme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory, ve vroucí vodě je vaříme 6 minut, poté necháme okapat.
- 2Polovinu nízkotučného taveného sýra necháme rozpustit v pánvi a vmícháme mouku. Sundáme z ohně a přiléváme postupně mléko. Vrátíme na oheň a mícháme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. 10 minut necháme chladnout.
- 3Ušleháme vejce a přelijeme přes zeleninu, navrch rozložíme brambory a posypeme sýrem. Brambory pomažeme zbylým sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 60 minut.
- 4Gratinovanou zeleninu podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.