Zelenina gratinovaná

115 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně na tenké plátky pokrájíme pastináky a karotky. Povaříme je ve vroucí vodě 5 minut, necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a povaříme ho ve vroucí vodě 3 minuty. Necháme okapat, přidáme ke karotkám a pastinákům. Osolíme a opepříme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory, ve vroucí vodě je vaříme 6 minut, poté necháme okapat.
  • 2
    Polovinu nízkotučného taveného sýra necháme rozpustit v pánvi a vmícháme mouku. Sundáme z ohně a přiléváme postupně mléko. Vrátíme na oheň a mícháme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. 10 minut necháme chladnout.
  • 3
    Ušleháme vejce a přelijeme přes zeleninu, navrch rozložíme brambory a posypeme sýrem. Brambory pomažeme zbylým sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 60 minut.
  • 4
    Gratinovanou zeleninu podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.