Zelenina na vejcích
30 min.
Ingredience
- 1kusPórek
- 6kusůVejce slepičí
- 3kusyRajčata
- 4lžíceMléko polotučné
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůChřest sterilovaný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozšleháme s mlékem a ochutíme solí a pepřem. Petržel dobře opláchneme a nasekáme nadrobno. Část nasekané petržele vmícháme do vaječného mléka.
- 2Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm pórek a kousky rajčat a chřestu. Potom přilijeme vaječné mléko a za občasného míchání necháme na pánvi srazit. Hotový pokrm posypeme zbytkem petrželky a podáváme teplý s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.