Zelenina s holandskou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.