Zelenina s holandskou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 350gramůBrokolice
- 5kusůCibulka jarní
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 300gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.