Zelenina s volským okem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku a cuketu omyjeme, papriku nakrájíme na proužky, cuketu nastrouháme na hoblinky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej, cibuli a česnek opečeme, přidáme rajčata, papriku a cuketu, krátce společně opečeme. Přimícháme rajčatový protlak. Osolíme, přidáme cukr a harissu. Zeleninu dusíme asi 10 minut.
  • 3
    Přimícháme hrášek a kukuřici a ohřejeme. Zeleninu ještě jednou promícháme a vytvoříme 4 prohlubně. Do každé prohlubně vyklepneme jedno vejce, pánev zakryjeme pokličkou, necháme 15 minut dusit na mírném ohni. Poté rozdělíme na talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.