Zelenina s volským okem
65 min.
Ingredience
- 700gramůRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyCuketa
- 1kusCibule
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaHarissa pasta
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPažitka
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku a cuketu omyjeme, papriku nakrájíme na proužky, cuketu nastrouháme na hoblinky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej, cibuli a česnek opečeme, přidáme rajčata, papriku a cuketu, krátce společně opečeme. Přimícháme rajčatový protlak. Osolíme, přidáme cukr a harissu. Zeleninu dusíme asi 10 minut.
- 3Přimícháme hrášek a kukuřici a ohřejeme. Zeleninu ještě jednou promícháme a vytvoříme 4 prohlubně. Do každé prohlubně vyklepneme jedno vejce, pánev zakryjeme pokličkou, necháme 15 minut dusit na mírném ohni. Poté rozdělíme na talíře a zdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.