Zelenina zapečená s bramborovou kaší a sýrem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, nasypeme do osolené vroucí vody, přisypeme hrášek a povaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a necháme okapat. V rendlíku svaříme mléko s taveným sýrem, opepříme, okořeníme muškátem a odstavíme. Z vařených brambor, soli a mléka vymícháme hladkou bramborovou kaši. Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj vařenou zeleninu s hráškem, zalijeme mlékem s rozvařeným sýrem, promícháme se zeleninou, nyní zalijeme bramborovou kaší, posypeme strouhaným čedarem a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
  • 2
    Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.