Zelenina zapečená s bramborovou kaší a sýrem
60 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůCeler bulvový
- 100gramůHrášek
- 250gramůPetržel kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramMuškátový oříšek
- 80gramůSýr Čedar
- Bramborová kaše
- 500gramůBrambory vařené
- 250mililitrůMléko polotučné
- 4gramySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, nasypeme do osolené vroucí vody, přisypeme hrášek a povaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a necháme okapat. V rendlíku svaříme mléko s taveným sýrem, opepříme, okořeníme muškátem a odstavíme. Z vařených brambor, soli a mléka vymícháme hladkou bramborovou kaši. Pekáček vymažeme máslem, nasypeme do něj vařenou zeleninu s hráškem, zalijeme mlékem s rozvařeným sýrem, promícháme se zeleninou, nyní zalijeme bramborovou kaší, posypeme strouhaným čedarem a dáme zapéct. Zapékáme asi 12 až 15 minut.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.