Zelenina zapečená s Hermelínem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyKedlubna
- 1kusPórek
- 250gramůBrokolice
- 2kusyMrkev kořen
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko polotučné
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí.
- 3Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
- 4Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.