Zelenina zapečená s Hermelínem

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky. Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na kolečka. Omytou brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 7 minut, cibuli potom jemně nakrájíme.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní okapanou zeleninu a posypeme cibulí.
  • 3
    Smetanu smícháme s mlékem a vejci, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Směsí přelijeme zeleninu a pokrm zapékáme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut.
  • 4
    Hermelín oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme na zeleninu. Zapékáme ještě 5 minut a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.