Zelenina zapékaná v zakysané smetaně
50 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250gramůCuketa
- 250gramůMrkev kořen
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 2špetkySůl
- 1stroužekČesnek
- 20gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceStrouhanka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme žampiony. Odřízneme okraje cuket, oškrábeme mrkve a přebereme listy špenátu. Mrkve, žampiony a cukety omyjeme a pokrájíme na plátky. Špenátové listy omyjeme.
- 2Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Předvaříme v ní zeleninu. Mrkev vaříme 5 minut. Cukety i žampiony vaříme po 2 minutách a špenát 1 minutu. Dáme zeleninu okapat na síto.
- 3Předehřejeme si troubu na 220°C. Velkou zapékací misku si vytřeme rozpůleným česnekem a vymažeme máslem. Plníme nádobu žampiony, špenátem, mrkví a cuketami.
- 4V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s mlékem a sýrem. Zeleninu touto směsí zalijeme. Posypeme strouhankou. Zapékací mísu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme ještě 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.