Zeleninová čalamáda s houbami

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2155 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
132 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
35 g
Cukr
97 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut.
  • 2
    Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu, olej, kečup a cukr. Dusíme zhruba 5 minut.
  • 4
    V menším hrnci připravíme lák z 1 dl vody, octa, soli, bobkového listu, nového koření, celého pepře a hřebíčku.
  • 5
    Hotové houby zbavíme vody a smícháme se zeleninovou směsí, poté přilijeme připravený lák a ještě chvilku podusíme.
  • 6
    Vzniklou čalamádu plníme do zavařovacích sklenic a dle běžného postupu ji zavaříme.
  • 7
    Zavařenou čalamádu skladujeme v tmavé, suché a chladné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.