Zeleninová čalamáda s houbami
25 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHouby čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramPaprika červená
- 1kusCibule
- 450gramůKečup
- 150gramůCukr krupice
- 2decilitryOcet vinný
- 30gramůSůl
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 0,2gramHřebíček
- 2,5decilitryOlej stolní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2155 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
132 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
35 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu s houbami. Vaříme zhruba 5 minut.
- 2Mezitím na menší kusy nakrájíme zeleninu.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme připravenou zeleninu, olej, kečup a cukr. Dusíme zhruba 5 minut.
- 4V menším hrnci připravíme lák z 1 dl vody, octa, soli, bobkového listu, nového koření, celého pepře a hřebíčku.
- 5Hotové houby zbavíme vody a smícháme se zeleninovou směsí, poté přilijeme připravený lák a ještě chvilku podusíme.
- 6Vzniklou čalamádu plníme do zavařovacích sklenic a dle běžného postupu ji zavaříme.
- 7Zavařenou čalamádu skladujeme v tmavé, suché a chladné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.