Zeleninová janija s fazolemi
100 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1decilitrVoda pitná
- 400gramůFazole bílé
- 200gramůPaprika zelená
- 250gramůRajčata
- 50gramůRýže loupaná
- 2kusyFeferony
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 4gramyMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Fazole den předem namočíme do vody.
- 2Druhý den fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme je čistou vodou a dáme vařit. K fazolím přidáme sůl, polovinu oleje, očištěnou rozkrájenou cibuli, omyté pokrájené papriky (bez jádřinců), feferonky, které jsme si předem osmažili na rozpáleném oleji a vše vaříme doměkka.
- 3V pánvi na oleji, ve kterém jsme smažili feferonky, ještě zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propranou rýži, mletou papriku, na kostičky pokrájená omytá rajčata a 1 dl vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut. Pak vše opatrně přidáme do hrnce k fazolím a vaříme spolu do změknutí.
- 4Když je rýže měkká, přisypeme drobně nakrájenou mátu s petrželkou, dosolíme podle chuti a 5-10 minut povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.