Zeleninová janija s fazolemi

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
26 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole den předem namočíme do vody.
  • 2
    Druhý den fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme je čistou vodou a dáme vařit. K fazolím přidáme sůl, polovinu oleje, očištěnou rozkrájenou cibuli, omyté pokrájené papriky (bez jádřinců), feferonky, které jsme si předem osmažili na rozpáleném oleji a vše vaříme doměkka.
  • 3
    V pánvi na oleji, ve kterém jsme smažili feferonky, ještě zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní dobře propranou rýži, mletou papriku, na kostičky pokrájená omytá rajčata a 1 dl vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme přibližně 10 minut. Pak vše opatrně přidáme do hrnce k fazolím a vaříme spolu do změknutí.
  • 4
    Když je rýže měkká, přisypeme drobně nakrájenou mátu s petrželkou, dosolíme podle chuti a 5-10 minut povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.