Zeleninová janija s masem
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůSkopové maso přední
- 700gramůPaprika zelená
- 400gramůRajčata
- 1kusLilek
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
72 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut.
- 2Janiju podáváme s posekanou petrželkou.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.