Zeleninová karamelová polévka s čekankou

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
12 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibuli a čekanku očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci si zpěníme máslo a cibuli zpěníme, přidáme 1 lžíci třtinového cukru a za stálého míchání ho zkaramelizujeme, přimícháme čekanku a pak zalijeme 1 litrem zeleninového bujonu. Dochutíme solí a mletým kmínem.
  • 3
    Vaříme asi 4-5 minut a podáváme.
  • 4
    Zeleninový bujon [30258]:
  • 5
    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.
  • 6
    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.
  • 7
    Přilijeme 0,5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,
  • 8
    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.
  • 9
    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.
  • 10
    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.