Zeleninová minestra
80 min.
Ingredience
- 125gramůFazole
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1,5litryVývar drůbeží
- 250gramůPórek
- 125gramůKapusta hlávková
- 2lžíceRýže arborio
- 20gramůSýr Parmezán
- 6gramůČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tmavé fazole dáme na noc namočit do velké mísy s vodou. Fazole scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme do měkka.
- 2V jiném kastrolu zpěníme na troše oleje nadrobno nakrájenou cibuli, 2 na kousky nakrájené řapíky celeru, na kostičky nakrájenou mrkev a vše cca 3 minuty opékáme.
- 3Přidáme rajčata z konzervy bez šťávy, protlak, 1 utřený stroužek česneku, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.
- 4Přidáme vývar, na tenká kolečka nakrájený pórek, nadrobno nakrájenou hlávkovou kapustu, rýži a vaříme ještě cca 20 minut.
- 5Přidáme zcezené fazole.
- 6Na talíři postrouháme parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.