Zeleninová mísa s omáčkou z krevetové pasty

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pařáku povaříme sójové klíčky, asi 5 minut. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, které povaříme v malém množství vody. Krátce povaříme i kukuřičné klásky. Všechna zelenina musí zůstat křupavá.
  • 2
    Nať jarní cibulky trochu zkrátíme a každý stonek několikrát z horního konce podélně nařízneme, na chvíli vložíme do ledové vody, aby se listy rozprskly. Fazolky očistíme, nakrájíme na delší kousky a krátce povaříme.
  • 3
    Krevetovou pastu dáme na kousek alobalu a krátce ji opečeme v troubě. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citrón vymačkáme, chilli papričky nasekáme na drobno.
  • 4
    Z krevetové pasty, rybí omáčky, česneku, citrónové šťávy a cukru vyšleháme omáčku.
  • 5
    Zeleninu dáme na mísu a podle chuti osolíme, omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.