Zeleninová mísa s omáčkou z krevetové pasty
32 min.
Ingredience
- 250gramůBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 200gramůBaby kukuřice
- 5kusůCibulka jarní
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 1lžíceKrevetová pasta
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceCukr třtinový
- 300gramůSójové výhonky
- 1kusCitrony
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Na pařáku povaříme sójové klíčky, asi 5 minut. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, které povaříme v malém množství vody. Krátce povaříme i kukuřičné klásky. Všechna zelenina musí zůstat křupavá.
- 2Nať jarní cibulky trochu zkrátíme a každý stonek několikrát z horního konce podélně nařízneme, na chvíli vložíme do ledové vody, aby se listy rozprskly. Fazolky očistíme, nakrájíme na delší kousky a krátce povaříme.
- 3Krevetovou pastu dáme na kousek alobalu a krátce ji opečeme v troubě. Česnek oloupeme a prolisujeme. Citrón vymačkáme, chilli papričky nasekáme na drobno.
- 4Z krevetové pasty, rybí omáčky, česneku, citrónové šťávy a cukru vyšleháme omáčku.
- 5Zeleninu dáme na mísu a podle chuti osolíme, omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.