Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče

33 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namočíme na hodinu do vody a potom je necháme okapat a nakrájíme je na kousky 2 x 3 cm. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na stejné kousky.
  • 2
    Rybu očistíme, odstraníme z ní kůži a maso ryby naporcujeme na filety velké jako kousky hub. Tyto kousky masa posypeme malým množstvím soli a bílého pepře a necháme je 10 minut marinovat. Okurku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Vejce necháme ztuhnout na rozehřátém oleji a po vychladnutí ho nakrájíme. Piniové oříšky oloupeme, odkrájíme z nich vršky a osušíme je v bavlněné utěrce. Ze sójové omáčky a mleté papriky umícháme paprikovou pastu, do které potom vmícháme ocet a lžíci cukru.
  • 3
    Kousky připravených surovin důkladně obalíme ve škrobu a poté je spařujeme v páře nad vroucí vodou do té doby, než škrob zprůhlední. Spařené kousky zeleniny naaranžujeme po obvodu talířů, nebo mísy a doprostřed kruhu ze zeleniny položíme spařené kousky ryby. Nakonec posypeme piniemi.
  • 4
    Pokrm podáváme teplý s octovou paprikovou pastou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.