Zeleninová mísa s rybou v páře - Óče
33 min.
Ingredience
- 300gramůRyba Smuha
- 1gramSůl
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 0,3gramPepř bílý
- 50gramůOkurky
- 20gramůPaprika červená
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůOříšky piniové
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceOlej slunečnicový
- Octová pasta z červené papriky
- 38gramůOmáčka sójová
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 6gramůCukr krupice
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 200gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
310 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
7 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Houby namočíme na hodinu do vody a potom je necháme okapat a nakrájíme je na kousky 2 x 3 cm. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na stejné kousky.
- 2Rybu očistíme, odstraníme z ní kůži a maso ryby naporcujeme na filety velké jako kousky hub. Tyto kousky masa posypeme malým množstvím soli a bílého pepře a necháme je 10 minut marinovat. Okurku a papriku očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Vejce necháme ztuhnout na rozehřátém oleji a po vychladnutí ho nakrájíme. Piniové oříšky oloupeme, odkrájíme z nich vršky a osušíme je v bavlněné utěrce. Ze sójové omáčky a mleté papriky umícháme paprikovou pastu, do které potom vmícháme ocet a lžíci cukru.
- 3Kousky připravených surovin důkladně obalíme ve škrobu a poté je spařujeme v páře nad vroucí vodou do té doby, než škrob zprůhlední. Spařené kousky zeleniny naaranžujeme po obvodu talířů, nebo mísy a doprostřed kruhu ze zeleniny položíme spařené kousky ryby. Nakonec posypeme piniemi.
- 4Pokrm podáváme teplý s octovou paprikovou pastou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.