Zeleninová paella
50 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 1špetkaŠafrán
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika červená
- 100gramůHrášek
- 2lžičkyVývar zeleninový
- 425mililitrůFazole červené
- 2kusyRajčata
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 2špetkyPepř cayenský
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu 1 l osolené vody se šafránem. Dlouhozrnnou rýži vsypeme do hrnce a v zakrytém hrnci vaříme při mírné teplotě 15 minut. Rýži po uvaření necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostky a podusíme v hrnci na rozpáleném slunečnicovém oleji. Odstraníme semena a bílá žebra z papriky, omyjeme a nakrájíme na proužky. Papriku s hráškem dáme do hrnce, zalijeme 1/8 l vody, přidáme instantní vývar, hrnec zakryjeme a vaříme 10 minut.
- 2Slijeme fazole a přidáme do hrnce. Nařízneme rajčata do kříže, přelijeme horkou vodou, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do hrnce. Rýži poté přidáme k zelenině a pikantně jí okořeníme paprikou a cayenským pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.